Oppskrift på marshmellows-fondant..(MMF)

 Hei igjen, her kommer oppskriften på den hvite marsipan-liknende massen, som kalles MMF. Den kan brukes istedet for marsipan og har samme konsistens.

Den er brukt på denne kaken, den helt hvit og lett å jobbe med!

200 gram

marshmellows

2 ss vann

2 ss matfett(smeltet)

ca. 500 gram melis

Ha vann og

marshmellows i

en stor bolle og

 sett det i mikron

ca 1.5 – 2 min til

det puffer opp.

Ta det ut og ha

matfettet (og farge

hvis man ønsker det)

 og rør godt .

Ha i melisen litt

av gangen og rør godt.

(jeg bruker mixeren

 så lenge den orker å

dra, så heller jeg

det ut på et bake

underlag og knar/elter

inn resten av melisen

og den er ferdig til bruk.)

Denne mengden

passer til en normalt stor

kake og litt blomster.

Denne holder lenge

i plastpose e.l i kjøleskap..

Når du har hatt den

 i kjøleskap må du

ta den ut litt før du

 skal bruke den, og

 elte den litt før du

kjevler!

Jeg bruker mel

(ikke melis) når

jeg elter ut, den

kan være litt klebrig.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Lagret under: on januar 23, 2007 at 6:41 pm Kommentarer (66)

Tilbakesporings-URL http://16967.vgb.no/2007/01/23/oppskrift-pa-marshmellows-fondantmmf/trackback/

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

66 kommentarer

  1. On januar 23, 2007 at 6:52 pm captaincruel4 Sier:

    Nam nam Denne er faktisk god….

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  2. On januar 23, 2007 at 7:06 pm Solveigsin Sier:

    Blir den sånn stiv og ekkel som på amerikanske kaker – med frosting?

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  3. On januar 23, 2007 at 7:13 pm Linda Sier:

    Dette blir ikke det samme som frosting. Den er det gjerne eggehvite i som gjør at det stivner helt. Dette ligner mer på marsipan.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  4. On januar 23, 2007 at 7:16 pm Jean Sier:

    Har sett paa alle bildene av kakene dine…

    maa si at jeg ikke har vaert saa imponert paa lenge!!! De er jo fantastiske !!

    Driver du kun med det som hobby, eller har det blitt en jobb…. ? Det maa jo ta utrolig mye tid…

    Lykke til med fremtidige kakeprosjekter!!

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  5. On januar 23, 2007 at 7:35 pm Linda Sier:

    Tusen takk :) . Dette er bare en hobby jeg har hatt siden 2004, det er kjempegøy!

    Det blir litt baking nesten hver helg..så jeg får jo øvd meg litt :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  6. On januar 23, 2007 at 8:29 pm Maldina Planz Sier:

    Nam! Kikar på bloggen din ofte. Eg laga ei marshmellowskake i jula, men slik som dette har eg ikkje prøvd. Trur eg må skrive opp nokre av oppskriftene dine snart.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  7. On januar 23, 2007 at 10:05 pm smiley Sier:

    mat fett?? er det smør ,olje ,margarin eller kansje delfia fett?

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  8. On januar 23, 2007 at 10:15 pm Monica Sier:

    Det så jo digg ut :-) Men det som du skrev oppskrift på her var bare “toppen”, sant? Hva fyller du en slik kake med? Jeg er ikke så ivrig på baking, og vi ender alltid opp med de samme kakene i bursdager m.m, så det kunne vært fint m litt inspirasjon :-)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  9. On januar 23, 2007 at 10:30 pm Linda Sier:

    Jeg bruker delfiafett, eller bare litt matolje :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  10. On januar 23, 2007 at 10:31 pm Linda Sier:

    Inni en slik kake kan du ha hva som helst egentlig, ofte bruker jeg en sjokoladekake, med hvit sjokoladekrem inni, det syntes jeg blir kjempefint :) Og ikke minst GODT ;)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  11. On januar 23, 2007 at 11:16 pm Cecilie Sier:

    Må si jeg er kjempeimponert! Er glad i bake selv, men ikke akkurat kommet på dette nivået ;P Hehe… Fortsett med den gode bakingen ;)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  12. On januar 24, 2007 at 7:55 am hanneus Sier:

    Hei:-)

    Jeg er mektig inponert, wow, du er jo knall god… tar du opp betillinger eller? men du bor nok et annet sted i landet en meg, men du er kjempe flink i allefall… jeg tar noen tips med meg fra dine oppskrifter o.l… Du var til inspirasjon ja

    lykke til vidre

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  13. On januar 24, 2007 at 8:06 am hannus Sier:

    heisann… du skriver du har brukt sjokolade kake med hvit smørkrem under det marshmellows lokket, vil du gi meg oppskriften på den sjokoladekaken og den smørkremen også?

    Hadde satt stor pris på det… det hørtes så godt ut… du er utrolig flink og kreativ

    lykke til vidre

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  14. On januar 24, 2007 at 10:56 am Linda Sier:

    Skal få lagt inn oppskriften i løpet av kvelden :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  15. On januar 24, 2007 at 11:08 am realisten Sier:

    Utrolig mange flotte kaker!!!! Jeg er dødsimponert! Ser ikke ut som om de er laget av en hobbykonditor, men av en ekte mester!

    Dette får du til!

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  16. On april 1, 2007 at 3:30 pm kari Sier:

    Her fikk man kjempemange gode tips. Du er kjempeflink! Lurer på en ting: Kan man fryse kaker pyntet med mmf.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  17. On april 1, 2007 at 3:31 pm kari Sier:

    Her fikk man kjempemange gode tips. Du er kjempeflink! Lurer på en ting: Kan man fryse kaker pyntet med mmf.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  18. On mai 15, 2007 at 10:47 pm Torill Sier:

    Når du kler en kake med MMF, kan en bruke vanlig pisket kremfløte under da, eller er det noe annet en bør bruke?

    Takk for svar.. :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  19. On mai 16, 2007 at 12:45 pm Linda Sier:

    Hei. Jeg har brukt et tynt lag marsipan under, på pisket krem.Jeg har ikke prøvd uten, så det er mulig du ikke trenger det. Har vært redd for at den skal “smelte”.. Men prøv gjerne, og gi meg en tilbakemelding :)

    På andre, litt fastere kremer bruker jeg ingenting.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  20. On juli 1, 2007 at 5:03 pm -toto- Sier:

    Det går helt fint med bare krem under mmfen på kaken =)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  21. On juli 19, 2007 at 11:47 am Madyson Sier:

    Er det mulig å lage MMF-en uten å bruke mikrobølgeovn (les: vanlig ovn?), og i så fall, hvordan da? Har kjempelyst til å prøve, men har dessverre ingen mikrobølgeovn! Ps: nydelige kaker!

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  22. On juli 19, 2007 at 8:04 pm LindaFB Sier:

    Hei Madyson. Jeg har ikke prøvd noe annet en micro, men vil tro du kan smelte marshmellows i vannbad..

    Det tar sikkert litt lenger tid, men du kan jo prøve (og evt. gi meg en tilbakemelding?)

    Lykke til!

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  23. On juli 23, 2007 at 11:55 pm kristine Sier:

    hei linda. så hvor i landet bor du? vis du bor i bergen ville jeg bestilt bryllupskake hos deg. (?)

    hilsen K

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  24. On august 7, 2007 at 12:01 pm elisabeth Sier:

    Tuusen takk for en fantastisk oppskrift.Har laget en bryllupskake i fire etasjer med MMF.Alle bryllupsgjestene var enige om at de aldri mer skulle bruke marsipan igjen.MMF er mye bedre ,og mye flottere.

    Igjen tuuuusen takk for oppskriften.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  25. On august 7, 2007 at 12:11 pm LindaFB Sier:

    Elisabeth: Neimen så flott, nå ble jeg glad! Jeg er veldig glad i å bruke MMF selv, og blir selvfølgelig fornøyd når jeg får “lurt” andre til det også :) For det smaker såå mye bedre enn marsipan :)

    Tusen takk igjen!

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  26. On august 21, 2007 at 12:54 am Lena Sier:

    Hei, hei, dette var lurt. Pga ekstrem allergi i familien er alt av nøtter og mandeler(også spor av dette)FY. Skal gifte meg, baker bryllupskaken selv, og tenkte å prøve meg på denne type logg/pynt. Hva tror du om en mørk bunn, med krem med rips og bringebær i med dette lokket? Og så lurer jeg på om det er lett å lage figurer (blomster) av denne massen, og om de holder formen pent. Bør de tørke litt, sånn som marcipanfigurer? På forhånd takk for hjelpen

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  27. On august 21, 2007 at 9:55 am LindaFB Sier:

    Hei Lena. Denne masser er omtrent som marsipan å jobbe med, få figurer og blomster er ikke noe problem. Bare jobb godt med deigen først :)

    Kaken hørtes forresten veldig god ut :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  28. On august 22, 2007 at 12:15 am Lena Sier:

    Flott, skal prøvebake til helga, tenkte jeg. Er heldigvis glad i å bake, så det går forhåpentligvis greit. Et lite tips ellers for de som har allergi mot nøtter/mandler er å bytte ut disse med solsikkekjerner. Det virker som om solsikkekjernene er litt fetere enn nøtter og mandler, i bunner kompenserer jeg dette med å tilsette litt (1-2 ss potetmel) i røren. Kjernene er kjemegode å strø oppå kaker i stedet for naøtter/mandler. Fargen kan bli litt “grønnaktig”, men mindre om man rister de litt på panna først.

    Lager forresten marcipan av kjernene, men deigen blir “kort” så det blir bare til å trille kuler o.l til konfekt av. Fungerer ikke å kjevle.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  29. On september 12, 2007 at 1:50 pm Lena Sier:

    Hei, har nå prøvd meg på MMF, med stor suksess, ble veldig bra. Lurer så på om du har tips/oppskrift til en sjokoladebunn som er bra å bruke i bryllupsaka? Litt høyde på, luftig, mørk og god?

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  30. On september 12, 2007 at 3:45 pm Linda Sier:

    Hei Lena. Så flott at du ble fornøyd med MMF’en.

    Sjokoladekake i bryllupskake, som er luftig og mørk har jeg ingen oppskrift på. Jeg bruker nesten uten unntak , den mørke, saftige kaken, som det er oppskrift på i bloggen. Syntes den er aller best. Den blir tung og saftig. Min avsolutte favoritt :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  31. On september 18, 2007 at 10:27 pm Lena Sier:

    Hei! Ja, som min navnesøster har jeg også prøvd meg på MMF. Ble god den! Men jeg må ha gjort noe galt… For jeg synes den ble hard, og veldig vanskelig å kjevle ut. Har jeg hatt for mye melis i? Eller for lite matfett? Er takknemlig for tips!

    PS: Du bytter om på bloggen din ganske ofte!?! Vanskeligere å finne de siste innleggene dine nå…

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  32. On september 19, 2007 at 11:05 am Linda Sier:

    Hei Lena. Kan nok høres ut som du har hatt i for mye melis, ja.. Da blir den ofte hard.

    Ang. oppdateringene ,så har jeg ikke gjort så mye egentlig..Bare sortert kakene i kategorier, og det burde jo bli enklere egentlig..hehe

    Bare litt uvant.. ;-)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  33. On september 20, 2007 at 6:26 pm Lena Sier:

    Ok, tusen takk for tipset! Får prøve meg med mindre melis!

    Ja, bloggen er grei å finne fram i, ikke noe kritikk!)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  34. On september 24, 2007 at 8:41 am SofieFS Sier:

    Tusen takk for flotte oppskrifter:)

    Lagde en kake med rosa MMF i helgen: http://www.vgb.no/187...

    Synes den var utrolig god å jobbe med, også smaker den nesten sukkerspinn:D

    Klem..

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  35. On september 24, 2007 at 9:01 am wenche m n Sier:

    hvorfor har jeg ikke funnet denne siden før? Jeg har laget tre bryllupskaker, å jeg har brukt melismasse med eggehviter å gelatin i. Det gikk ganske greit med den første men med de andre to var jeg nesten på gråten. Uff jeg slet i noen timer da!! Gleder meg til å få prøvd MMF:) Bra det snart er selskap igjenn.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  36. On september 24, 2007 at 10:31 am Linda Sier:

    Så flott at du ble fornøyd! (kakene ble kjempefine!! )

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  37. On september 24, 2007 at 10:32 am Linda Sier:

    Da håper jeg du blir fornøyd med MMF, jeg bruker denne, og kunne ikke tenke meg å bytte den ut :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  38. On oktober 25, 2007 at 8:05 pm Smirra Sier:

    Hei. Prøvde denne til en sjokoladekake i dag. Og det ble knallgodt :)

    Takk for denne!

    PS! Det gikk fint å smelte marshmallows i vannbad til dette istedet for å bruke mikrobølgeovne:)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  39. On januar 15, 2008 at 2:07 pm Pondusdame Sier:

    Eg lurte på om da går an å lage MMF på forhånd og fryse den ned?

    Hvis eg ville lage ein i kvar farge f.eks men vil berre bruke 1-3 farger..

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  40. On februar 21, 2008 at 10:52 pm Maria Sier:

    Ser lekker ut

    Skal prøve å lage til vårt eget bryllup.

    Hvor lenge kan den stå?

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  41. On februar 26, 2008 at 6:23 pm Linda Sier:

    Hei. MMF holder mange Måneder i kjøleskap :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  42. On mars 4, 2008 at 6:42 pm lillian Sier:

    jeg er ganske fersk i kakebakst,lurte på hva dere brukte inni kaken med denne fondanten?

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  43. On mars 9, 2008 at 8:06 pm Linda Sier:

    Inni denne kaken kan du bruke alle slags kaker. Denne har sjokoladekake, med sjokoladekrem og ferske jordbær :) Oppskriften ligger til venstre i bloggen :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  44. On mars 13, 2008 at 10:25 pm Vera Sier:

    Hei Linda. Nydelige kaker du har her, du er kjempeflink. Fikk mange gode tips her nå.

    Skal lage kaker i morgen jeg. Har en stesønn som fyller 8år. Så lurer jeg på.. kan man få en MMF til å bli helt svart?

    Har brukt kakao og svart farge,men den blir bare grå.

    =)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  45. On mars 14, 2008 at 10:07 am Linda Sier:

    Hei, og takk for hyggelig kommentar :-)

    Jo da, MMF kan bli svart.. MEN.. Det kreves UTROLIG mye svart farve.. Det kan gå opptil en hel krukke..Så prøv å farve så lite MMF som mulig om gangen.. Ville anbefalt deg å prøve en sort farve de selger på http://www.almondart.com , extra strong black.. Den er endel sterkere enn Wilton sin =)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  46. On mars 14, 2008 at 10:39 am snaxy Sier:

    Wow, så flott!!

    Hvorfor har jeg ikke fått med meg bloggen din før? Tror jeg skal printe ut alle innleggene dine :)

    Tusen Takk :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  47. On mars 14, 2008 at 11:45 am Linda Sier:

    Så koselig at du likte bloggen =)

    Ha en god helg!

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  48. On mars 14, 2008 at 9:05 pm Vera Sier:

    Takk for svar.. Tenkte meg det at det ikke var så lett å få den helt svart. Har brukt en hel flaske jeg. =) Skulle vel ha hatt extra strong ja. Har brukt den fra cacas.

    Det blir sikkert bra uansett.

    =) God helg

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  49. On mars 28, 2008 at 5:54 am Baltimora Sier:

    Alltid ønsket å lage en kake som ligner litt på de amerikanske kakene fra filmer ogsånt :) og med denne fondant oppskriften så greide jeg det! takk!

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  50. On mai 14, 2008 at 6:51 pm Hanne H Sier:

    Hei. Fantastisk flotte kaker du lager. Jeg skal selv lage bryllupskaken min til bryllupet mitt i sommer. Lurte i den forbindelse på hvor lenge på forhånd jeg kan lage marshmellows-massen? Kan den ligge i kjøleskap/frys i 2-3 uker? Eller er den best fersk?!

    Takk.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  51. On januar 8, 2009 at 12:19 pm Merethe Sier:

    Heisann.

    Wow er min kommentar, du er bare sååå flink. Jeg elsker også å bake, har ikke fått bakt så mye.

    Elser å lage bursdagskakene til ungene, da koser jeg meg.

    Vi er en familie som ikke liker marsipan…. og tror du jeg ble glad når jeg fant denne siden din og oppskrift på MME, jipppiiiii også er den helt hvit….

    Men blir litt forvirret har du krem på kakenogså marsipan oppå kremen for å så ha på MME?

    Går det greit med sjokoladesmørkrem og uten den marsipanen. Hvorfor har du den på egentlig.

    Venter spent på svar og suuuuger til meg alle ideer og tips.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  52. On januar 12, 2009 at 9:25 pm Linda Sier:

    Jeg bruker MMF for å få en slett fin flate på kaken, for å kunne pynte den på en litt annen måte.. + at jeg syntes MMF smaker godt.. :)

    Sjokoladekrem går helt supert!!

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  53. On april 27, 2009 at 6:02 pm Camilla Sier:

    Så flik du er!!!
    Tenkte jeg skulle prøve meg på sjokoladekake med MMF-trekk når min datter blir 4år.
    Meen hvilken farge bruker du til MMF?? Vanlig konditorfarge??
    Har aldri gjort dette før jeg… =)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  54. On mai 13, 2009 at 8:35 am Anne MAri Sier:

    Hei:)
    Nydelige kaker :)

    Kan man fryse mmf?

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  55. On januar 29, 2010 at 1:29 am Nunne Sier:

    Heisann:) er første gang jeg er inne på denne siden, å jeg elsker siden din. Jeg er ganske ny innen for kake baking. Jeg lurte på en ting som har blitt nevnt tidligere, men fant ikke helt svar på det.

    Når du har laget en kake ferdig, kan du da dekke den med vanlig pisket krem, så et tynt lag med marispan for å så ta på MMF?
    Lurer å på om det er mulig å farge MMF?

    Hadde vært kjempe glad for et svar:D PS: du er UTROLIG flink

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  56. On mai 19, 2010 at 1:22 am Cake Boss! « Sier:

    [...] på fondant som jeg brukte fant jeg her. Men om man ikke gidder klikke på linken så er den altså [...]

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  57. On juli 16, 2010 at 11:18 pm meg Sier:

    hei. høres sikkert fryktelig dum ut nå jeg. men marshmallows, er de de du får kjøpt i burikken (de firkantede), eller er det en eller annen pakke som ligger sammen med bakevarene?

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  58. On juli 16, 2010 at 11:33 pm meg Sier:

    mente butikken… ups

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  59. On juli 21, 2010 at 2:45 pm Linda Sier:

    Bare å kjøpe de i butikken ! =)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  60. On august 14, 2010 at 9:28 pm christine Sier:

    Hei!

    Passer denne “glasuren” på alle typer kaker? For eksempel sjokoladekake?
    Jeg skulle hatt 4-5 forskjellige farger på en kake, holder det fortsatt med denne oppskriften da tro? Eller blir det vanskelig å dele opp til forskjellige farger?

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  61. On august 23, 2010 at 7:56 am Linda Sier:

    Den passer til alle , unntatt marsipankake, den smelter i nærheten av pisket fløte.
    Når du skal farge, kan du enten kna fargen inn etter massen er ferdig, eller dele opp når den er flytende i x antall boller og kna inn melis etterpå..

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  62. On september 6, 2010 at 8:48 am Meja Sier:

    Hei du!
    Dette ser fantastisk ut, og skal prøve dette.Men det er litt uklart om det faktisk går med noe bløtt rett under mmf eller ikke(min sønn er allergisk mot nøtter, så marsipan går ikke) Dessuten, kan vi farge med konditorfarge? Eller må jeg få tak i et spesielt merke?
    Du er veldig flink må jeg si………helt nydelige kaker.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  63. On desember 14, 2010 at 2:46 pm Jill Sier:

    Utrolig grei oppskrift, ikke ble den noe særlig klissete å jobbe med heller. Kjevlet den ut med bakepapir på begge sider, og dette gikk kjempebra :) Tusen takk :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  64. On april 6, 2011 at 2:13 pm Lindis Sier:

    går det an å lage figurer med dette?

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  65. On april 8, 2011 at 11:38 am liv Sier:

    hei!flotta saker her!jeg sliter med at det blir endel luftbobler i mmf når jeg kjevler ut!vanskelig å få jevn og glatt synes jeg!noen tips???:)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  66. On april 28, 2011 at 11:14 pm Lotta :) Sier:

    Hei,

    Tusen takk for fondantoppskrift!!! Endelig en uten maissirup. Den er så vanskelig å finne, men noen sier man kan bruke glykose istedet, men selv det er tungvint med bittesmå pakninger på apoteket. Man kunne kanskje klare å få laget en tykk sukkerlake som ville fungere istedet, men det ville jo kreve en del eksperimentering. Har tenkt på å forsøke en gang, for hvis man fant greit ut av det, kunne man f.eks. karamellisere sukkeret litt, så man kunne lage karamellmasse. Det ville sikkert også smake kjempegodt. Jeg skal garantert prøve denne. Jeg har aldri likt marsipan, og har i så mange år savnet muligheten for å kunne be om fondantlokk istedet hos bakeren, men jeg vet ikke om noen baker her jeg bor som bruker det. Men det må jo komme etter hvert, det er ikke så lenge siden de begynte å bruke det selv i USA, før brukte de jo bare frosting (dvs. glasur). En ting som også er kult med fondant, er at man kan tilsette smaker hvis man lager den selv. Tenk så deilig med en frisk smak på lokket, istedet for supersøt og kvalmende marsipan… :) Lurer også på om det ikke kunne være et forsøk verd å tilsette silt sitronsaft i marshmallowsene (så du hadde en trykkleif, det heter marshmAllows, ikke -mEllows :) ), for å få en deilig søt og frisk fondant?

    Nå har jeg ikke sett bloggen din før, må kikke mer rundt, men benytter likevel sjansen til å spørre om en ting, hvis du leser dette… Har du f.eks. forsøkt å lage kaker som rød fløyelskake, og fått den skikkelig knallrød (jeg synes de dyprøde er så lekre, liker det bedre enn signalrødt) med konditorfarge man finner her i Norge? Jeg har pleid å få min søster til å kjøpe med konditorfarge når hun har kommet hit på ferie (fra Dubai eller Sør-Afrika), og har noen ganger kjøpt selv, men det er jo tungvint. Da har jeg fått de sterke og klare fargene (og mange flere farger) enn de jeg er vant til fra butikken. Nå som de tillater alle de sterke fargene på godteri her hjemme, må vel fargene på flaske også være lovlige, men de lokale butikkene her har bare de vanlige fargene. Etter kunstige farger ble forbudt for mange år siden (før de vel ble lovlige igjen pga at vi ble “påprakket” EU-regler, det var da vi plutselig fikk kjøpe blått godteri og blå drikker her), ble konditorfargene plutselig veldig mye mer blasse og mindre konsentrert. Men selv etter EU-reglene, er det disse svake fargene butikkene her har. Vet ikke hvorfor. De jeg har fått fra utlandet kommer i større farger og de er utrolig konsentrerte, gir veldig fine farger (men jeg må oftest bruke pipette, for å ikke få for mye – et luksusproblem!)! De er så bra at jeg har brukt dem også til hjemmelagede rengjøringsmidler (liker å ha farge, bruker ulike farger til ulike midler, akkurat som de kjøpte), hudpleieprodukter og såper. De er knallbra (med unntak av noen få rengjøringsmidler, fordi fargen i løpet av et par timer forsvinner som med magi ;) ). Har hatt lyst til å prøve å lage kake med skikkelig farge, bare for gøy. Er ikke så vant til knallfarger på pynt, lokk eller sånt, men for fondant hadde det vært gøy å prøve litt sterkere eller mørkere farger (som f.eks. brun med lyseblå eller rosa dekor og minimalistisk design – knallekkert!). Og selvsagt rød fløyelskake, men da vil jeg så gjerne ha den dype, rike, rødfargen (knallrød farge med en liten dråpe sort i, vil jeg tro gir en bra slik farge, med omtrent samme dybde som fargen på bloggen din har, bare litt mer rød – bloggen ser mer rødbrun ut på min skjerm)… Såååå lekker!!! Men har liksom vanskelig for å tro at man kan få det til med den norske fargen, og ville være redd for at fargen skulle bli helt brun hvis man blandet sort eller mørkebrun i den (evt sukkerkulør hvis man ikke finner sort konditorfarge).

    Beklager, dette ble forferdelig langt, gitt! Ble helt ivrig og engasjert når jeg fant denne lekre bloggen din… :) Får ikke bakt så mye for tiden, men nå tror jeg faktisk jeg ble så engasjert at jeg kanskje må forsøke å lage en lekker kake til syklubben i neste uke. De kommer til å dåne, for det er årevis siden jeg (eller noen av dem) har bakt kake til klubben, det blir som regel langt mer lettvint (kjappe tapas, f.eks.)… :)

    Igjen, tusen, tusen hjertelig takk for oppskriften!!!! :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00